Het Instituut voor Toegepaste Filosofie (ITF) organiseert masterclasses, trainingen en presentaties waarin het gaat om filosofie bedrijven. Onze missie is om met behulp van filosofische inzichten jouw innerlijke vermogens optimaal te ontplooien. Het ITF is opgericht door Sjoerd Slagter en Nathalie van Hooff.

Sjoerd Slagter heeft een lange staat van dienst in het onderwijs. Hij is begonnen als docent (biologie en filosofie) en vervolgens in verschillende rollen actief geweest. Zo heeft hij gewerkt als consultant, schoolleider, directeur en bestuursvoorzitter. De laatste 8 jaar was hij voorzitter van de VO-raad. Sjoerd Slagter geeft colleges aan de Hogeschool voor Toegepaste filosofie (HTF) in Utrecht. Hij is een van de auteurs van het boek Leren Filosoferen dat veel op middelbare scholen wordt gebruikt.

Nathalie van Hooff is sinds de afronding van haar studie Onderwijskunde werkzaam in het bedrijfsleven op het gebied van talentontwikkeling, leiderschap en organisatieverandering.  Ze begeleidt mensen op alle niveaus in de organisatie bij het vinden van hun kracht. Sinds kort werkt Nathalie aan de Hogeschool Utrecht op het gebied van strategisch en internationaal HRM.

Download hier onze brochure!

Lees meer over Toegepaste Filosofie en onze werkwijze hier.