In n van zijn laatste boeken Je moet je leven veranderen betoogt Peter Sloterdijk dat de mens geen genoegen mag nemen met het leven zoals hem dat overkomt. Mensen oefenen voortdurend om hun leven te verbeteren en daarmee zichzelf te herscheppen.

Meesterschap is dan bereikt, wanneer men in de uitvoering noch mistast, noch aarzelt. [Friedrich Nietzsche]

De training is bestemd voor mensen diede regie willen voeren over hun leven. Hoe geef je op authentiek wijze vorm aan je leven? Hoe leer ik om te gaan met mijzelf en anderen? Hoe praktiseer je een vorm van persoonlijk meesterschap? Allemaal vragen waar (grote) filosofen zich mee bezig houden. Met behulp van filosofische inzichten leer je te reflecteren op je persoonlijke visie en missie, je leert deze bij te stellen en te verdiepen. En je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ongekende vermogens.
In de training ga je ontdekken of er zo iets is als een authentieke kern, geworteld in je persoon en gegroeid in het (soms harde) bestaan van je leven? En als je zon authenticiteitskern ontdekt, wat betekent dat dan voor jou als persoon? Handel je in lijn met morele principes en waarden die bij jouw persoon passen? Mensen willen er toe doen, zowel in hun werk als in de privsfeer. Volgens Charles Taylor is er n manier van leven die de mijne is; als je die wijze van leven vindt , doe je er toe.

De aanpak rust op drie pijlers:

  • Wat: inzicht verwerven in de opgeslagen wijsheid en kennis van de grote filosofen.
  • Hoe: inzicht verwerven in de manier waarop jij ervaringen opdoet, kennis vergaart, betekenis geeft, een mening vormt en tot opvattingen en overtuigingen komt.
  • Doen: de verworven inzichten via oefening en training je eigen maken.

Deze training is bestemdvoor:

  • Mensen die op zoek gaan naar zin in hun werk, zin in hun relatie, zin in hun leven
  • Mensen die gaan voor een geslaagd leven
  • Mensen die succesvol willen zijn
  • Mensen die hun talenten optimaal willen benutten
  • Mensen die van hun leven een kunstwerk willen maken
  • Kortom, mensen die op zoek zijn naar hun ware zelf!
  • Mensen met minimaal HBO denk- en werkniveau.

De cursus wordt gegeven in samenwerking met het kenniscentrum van de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie te Utrecht. Betrokken docenten zijn o.a. professor dr. Joep Dohmen, professor dr. Jan Bransen, professor dr, Arjo Klamer, drs. Sjoerd Slagter , drs. Nathalie van Hooff e.a.

Kosten
Deze training duurt 5 dagen (ma-vr) en vindt plaats in in Frankrijk.
De prijs voor het 6-daags arrangement(5 nachten, aankomst op zondag) bedraagt 699,- per deelnemer.
Reiskosten per auto 800 km; treinticket ong. 400,-